A DSD (Deutsches Sprachdiplom, teljes nevén Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz) a német Kultuszminisztérium 1973 óta működő nemzetközi nyelvvizsgája.

Jelenleg három nyelvvizsgafajtát különböztetünk meg a DSD-n belül: DSD 1 Pro (A1-es nyelvvizsga szintjének felel meg), DSD 1 (A2-B1-es nyelvvizsga szintjének felel meg), és DSD 2 (B2-C1 nyelvvizsga szintjének felel meg). Azt, hogy egy DSD vizsgán melyik kategóriát szerzi meg a vizsgázó a három közül, azt a teszten elért pontok határozzák meg. A DSD nyelvvizsga felépítése megegyezik egy általános nyelvvizsga felépítésével: az írásbeli rész során a teszt a vizsgázó szövegértését és íráskészségét, a szóbeli rész során pedig a vizsgázó hallásértési és idegen nyelven történő kommunikációs készségét vizsgálja.

Az írásbeli márciusban lezajlott, most szóban számoltak be tudásukról. Az első öt percben irányított kérdések mentén kötetlen beszélgetést folytattunk. Ezt követően szintén öt percben ppt formátumú prezentációt láttunk és hallottunk a gyerekek szabadon választott témájáról. Végül, az utolsó öt percben ehhez tettünk fel kiegészítő kérdéseket. Mivel ezt megelőzően még nem voltak ilyen szituációban, mindenképpen értékes tapasztalatokat szerezhetnek a későbbi vizsgák szempontjából. Nyelvtudásuk aktuális állapotáról pontos visszajelzést kapnak. A jó eredmények kellő motivációt jelentenek számukra a további németnyelv-tanuláshoz.
Idei tanévben 13 diákunk indult a vizsgán, a szóbeli eredmények kiválóak lettek, 2 A2-es szint és 11 B1-es szint született! Az írásbeli eredmények a nyár folyamán érkeznek meg.

Cseh Máté
Fecsó Nóra Flóra
Fejzullahu Flóra
Finok Enikő
Ille Magdaléna
Imre Zsombor
Meszter Bende
Nagy Botond
Nagy Tamara
Percze Bianka
Percze Nóra
Sebestyén Zoltán
Ungvári Nelli

Gratulálunk!

 akadálymentes honlap

Ökoiskola logo


Iskolánk a Müpa Partneriskola-programhoz csatlakozott

COVID érintettség:
Pozitív COVID tesztje van:
0 fő tanuló
0 fő felnőtt
Karanténban van:
0 osztály

div class=